Uw winkelwagen is leeg!

Voedsel en industrie

Zorgt voor een schonere, veiligere werkomgeving. Voorkomt besmetting met bacteriën en ziektekiemen.

In de voedselverwerking en bij catering vraagt de producent en consument naar productie in een schonere, veiligere werkomgeving om besmetting met bacteriën en ziektekiemen te voorkomen.

Hogere eisen

De voedingsmiddelenindustrie wordt in toenemende geconfronteerd met hogere eisen welke gesteld worden aan hygiëne, gezondheid en veiligheid. Deze is in de wetgeving klemmend geregeld om de kwaliteit volledig te waarborgen. Die omvatten onder andere:

  • Het voorkomen van bedreigingen die uitgaan van bacteriën (zoals E-coli, Salmonella enz), virussen & schimmels,
  • Het voorkomen van bedreigingen van besmettingen,
  • Het behouden van de constante kwaliteit,
  • Zorg dragen voor een betere, langere houdbaarheid,
  • Het minimaliseren van verspilling en het maximaliseren van de operationele efficiëntie.

Air4live levert zowel aan de voedselverwerkende industrie als aan de horeca een beproefd chemicaliën-vrije zuiveringstechnologie. Deze bootst de 100% natuurlijke processen van zelfzuivering na en verwijdert volledig alle geuren en biologische bedreigingen in de lucht en op oppervlakken. De vlees -en zuivel verwerkende industrieën maken internationaal al veelvuldig gebruik van de technologie waarvan we in ons airhygiene-system gebruik maken. Het installeren van ons airhygiene-system in het process van bereiden, verwerken en serveren van voedsel biedt gemoedsrust en bescherming voor zowel de eigenaars als de consument. Daarnaast biedt ons airhygiene-system bescherming tegen besmetting met geur en bacteriën in walk-in koelers en andere voedsel opslagfaciliteiten.

Slechte luchtkwaliteit in commerciële gebouwen draagt vaak bij tot hoge afwezigheid van medewerkers en bewoners. Vanuit een strikt economisch oogpunt gezien vermindert de jaarlijkse productiviteit rechtstreeks ten gevolge van de slechte kwaliteit luchtkwaliteit en onvoldoende grip op aanwezige infecties.

De risico's voor de gezondheid als het gaat om Formaldehyde zijn bij veel mensen niet bekend. Men weet niet dat het vaak op fruit zit. Dat is op zich bizar genoeg als we weten dat Formaldehyde giftig is. Het airhygiene-system zorgt elimineert volledig de Formaldehyde die mensen kunnen inademen.

Waar vinden we Formaldehyde?

De hoogste concentraties formaldehyde komen we tegen in gebouwen en woonhuizen. Materialen die Formaldehyde dampen uitademen zijn:

  • Spaanplaat, fineer, fiberplaat
  • Op groente en fruit
  • Kunststof leidingen
  • Enkele synthetische en minerale isolatiematerialen (dus ook spouwmuurisolatie).
  • Vloerkleden, tapijt, meubels, matrassen en interieurcosmetica
  • Beton en pleisterwerk, lijmen
  • Verwarmingsketels, open haarden en fornuizen kunnen door verbranding ook Formaldehyde bronnen zijn

Nieuwe huizen ademen hogere concentraties Formaldehyde uit dan oude huizen. Om Formaldehyde te detecteren moeten er metingen verricht worden.

Diverse onderzoeken komen in woonhuizen gemiddeld de volgende waarden tegen:

  • Keuken 51 ppb (69 μg/m3)
  • Woonkamer 49 ppb(66 μg/m3)
  • Slaapkamer 57 ppb (77 μg/m3)
  • ppb = part per billion, deeltjes per miljard

Als richtlijn geven volksgezondheid en milieuhygiëne 90 ppb (120 μg/m3) op als veilig. Metingen vinden altijd in ruimte plaats. Formaldehyde kan ook in het bloed gemeten worden, maar alleen in hoge concentraties. Verdere toepassingen van Formaldehyde vinden we in de landbouw, cosmetica en als desinfecteermiddel. We komen Formaldehyde ook tegen in de buitenlucht in concentraties variërend rond de 11 tot 20 ppb en de boosdoeners zijn hier fabrieken, krachtcentrales, verbrandingsovens en auto's. Formaldehyde komt ook vrij als u rookt en we kunnen het tegenkomen in voedsel, dan wel natuurlijk, dan wel door besmetting.